Bore? Botoks? Priroda!


Ćao lepotice,

Danas ću napisati nekoliko reči o borama. Ta tema je kod vas žena uvek aktuelna. Tačno je da nas muškarce uglavnom privlači mladalački izgled, ali to nije činjenica zbog koje trebaš da očajavaš. Nije sve u njemu. Samopouzdanje ume da odigra veliku ulogu. Svog dragog uvek i sigurno možeš pridobiti  harizmom ili iskustvom. Jednostavno trudi se da budeš kao vino. Što starije, to bolje. :)

Da se vratimo na kožu. Starenje kože donosi bore. Obično se javljaju na čelu ili oko očiju, ali njihova pojava ne podrazumeva hitan odlazak na botoks ili lifting lica.  Znaš li koji je moj anti–ageing savet za tebe?  Redovna i pravilna nega kože! To je veoma važno!  Naravno tipovi kože su različiti. Svaka koža ima nešto svoje. Tema je veoma široka, ali ja ću se potruditi da ti dam par opštih saveta na temu – nega kože.

Šta to škodi tvojoj koži?

Cigarete. Sa trinaest sam popušio prvu pljugu... Možeš li se ti setiti kada si zapalila svoju prvu cigaretu? Ne brini, neću da te kritikujem. Razumem  fazon iz srednjoškolskih dana.  Kapiram nervozu oko ispita. Znam da u dvadesetim to može da bude skroz seksi, ali... Redovno i sistematsko konzumiranje cigareta (čitaj dugogodišnje aktivno konzumiranje cigareta), da ne kažem duvanskog dima negativno utiče na kožu! Tendencija pojave bora je nekoliko puta veća kod pušača nego kod nepušača. Tu je i dehidracija kože. Ne kaže Ceca baš tek tako da „koža pamti“. Nemoj za par godina da mi pričaš da te nisam upozorio. :)

Stres. Danas bez njega ništa. Molim te probaj da ga se oslobodiš. Verovala ili ne, stres  je jedan od najčešćih uzoroka lošeg izgleda kože. Hormoni stresa oslabljuju zaštitnu barijeru kože i tako pogoršavaju njen kvalitet. Stres takođe, povećava stepen aktivnosti lojnih žlezda, a to vrlo lako može izazvati njihovu upalu i pojavu akni. 

Alkohol. Koktel ili čaša vina sa drugaricama je skroz ok, ali ih ne treba piti  svkodnevno. Alkohol škodi koži. Baš kao i redovne dijete, detoksi, i jo - jo efekti.  Kvari metabolizam i određene telesne funkcije.  Loše utiče na zube, kosu. Zbog alkohola koža dehidrira i vremenom postaje siva i deluje staro i umorno.

Ako se rešiš gore navedenih poroka imaćeš mnogo manje problema sa borama. Ipak to nije sve. Sem toga moraš voditi računa o sebi i svojoj koži. Preporučujem ti da jednom mesečno odeš u kozmetički salon. Redovno i pravilno čišćenje lica dosta znači. Naročito posle skidanja šminke. Ne zaboravi masku za lice bar jednom, odnosno piling dva do tri puta nedeljno. Za ove dve operacije ti preporučujem moj novi MARK piling za lice. Zašto baš njega?  MARK piling za lice u sebi sadrži četiri nova fenomenalna anti–ageing prirodna ulja .

Ulje jojobe...  pravilno tretira, regeneriše i osvežava kožu. Ulje avokada... zahvaljujući vitaminima E i D podmlađuje kožu i daje joj svežinu. Vraća elastičnost i ima jake regenerativne i vlažne efekte. Tea tree ulje... zbog visokih  antibakterijskih i antivirusnih dejstva efikasno pomaže  u lečenju kožnih problema (gnojni osip, pustule). Eterično ulje grejpfruta... smanjuje masnoću, pomaže u borbi protiv akni i problematične kože. Podmlađuje kožu. 

PS:  Ne zaboravi da koža pamti ;)

Tvoj MARK