Gimnastika lica :)


Gimnastika lica

Zdravo lepotice !

Ovaj put me je inspirisala stara dobra izreka, koju si verovatno već čula i od tvoje bake : „Godine su samo broj“. A bore ?! Kako da se borim sa njima ? Kako godine prolaze sve nas više hvata panika. Ako si već započela pretragu kako da se boriš, imam lepu vest za tebe. Gimnastika lica. Lagane vežbe koje štede vreme i sa kojima se možeš naravno i zabaviti, bez ikakvih medicinskih intervencija. 

 Pitaš se šta je gimnastika lica i kako se radi?

Gimnastika lica je skup vežbi čiji je cilj da učvrste mišiće lica i uspore nastanak bora. Najbolje je početi ispred ogledala. Tako ćeš moći da pratiš i kontrolišeš mimiku tvog lica. Baš kao i sve ostale , vežbe lica se moraju raditi redovno i pravilno. Osnova gimnastike lica leži u pravilnom istezanju i zatezanju mišića lica. To dovodi do povećanja količine kiseonika koja se unosi u ćelije, ubrzanja metabolizma i uklanjanja štetnih i nepotrebnih materija. Preporučujem ti vežbanje od  bar 5 minuta ujutru, odnosno 10 uveče pre spavanja. Neke vežbe možeš raditi i tokom dana, recimo dok telefoniraš ili radiš na računaru. U globalu sve one kao rezultat daju povećanje elastičnosti kože lica, pomažu u regeneraciji ćelija i poboljšavaju cirkulaciju.

1) Jačanje mišića i sprečavanje pojave bora oko usana

Naduvaj svoje obraze najviše što možeš i zadrži dah nekih 5 – 10 sekundi. Vežbu ponovi 5 puta. Pre poslednje serije napravi pauzu od par sekundi. Tako ćeš ojačati mišiće oko svojih usana. Da bi sprečila pojavu bora oko njih namesti usta kao da želiš da me poljubiš. I ovu vežbu ponovi pet puta. Trudi se da svaka vežba traje od 5 do 10 sekundi. Tako ćeš sprečiti pojavu takozvanih smeh bora.  

Gimnastika lica i uklanjanje bora

2) Kineskinja

Za ovu vežbu najpre moraš opustiti svoje oči. Ztaim kožu oko njih prstima nežno nategni ka spoljnoj strani lica. Kao kada glumiš kineskinju. :) Potrebno je da u tom položaju ostaneš bar pet sekundi i da vežbu ponoviš bar 1o puta. Postepeno menjaj nategnutost mišića. Ova vežba jača mišiće oko tvojih očiju i tako sprečava oticanje očnih kapaka. Zahvaljujući njoj ćeš poboljšati cirkulaciju krvi i ukloniti tamne krugove ispod očiju.

 uklanjanje bora

3) Poljubac

Da li si spremna za poljubac? :) Namesti usnu na usnu, malo ih uvuci unutra i pritisni najjače što možeš. Drži ih 5 sekundi u tom položaju i onda napravi jedan veliki CMOOKKK!  :) Vežbu ponovi 10 puta. Tako ćeš prilikom svakog vežbanja pokrenuti oko 4o mišića na tvom licu. Rezultati će te oduševiti. Tvoje usne će biti neodoljive i zavodljive!:)

4) Žirafa

Smesti se na neku stolicu i ispravi svoje telo. Bitno je da ramena ostanu dole. Usta moraju biti otvorena a vilice blago izbačene napred. Ruke idu na čelo a pogled na gore. Osetićeš rad vratnih odnosno ramenih mišića. Trudi se da ramena budu što više dole. Preporučujem ti da vežba traje najmanje  5 sekundi. Ponovi je  7-8 puta. Ovo će ti pomoći da zategneš svoj vrat.     

5) Ruka ispod brade da mišići rade! :)

Ispravi glavu i postavi ruku ispod brade. Drži je čvrsto i pritiskaj otvaranjem usta. Osetićeš pritisak od pomeranja donje vilice. Tako pokrećeš veliki broj mišića na tvojim obrazima. Trudi se da u tom položaju ostaneš bar 5 sekundi, a da vežbu ponoviš bar 10 puta.  

Nadam se da su ti se moje vežbe svidele i da ćeš ih često raditi. Trening uvek možeš završiti sa mnom. Moj novi MARK piling za lice sa aktivnim sastojcima Tea Tree & jojoba uz kombinaciju kafe i pažljivo odabranih prirodnih sastojaka čini kožu tvog lica čistom, hidriranom i savršeno mekom. Ulje jojobe sadrži hranljive sastojke i minerale, pravilno tretira, regeneriše i osvežava kožu tvog lica. Efikasno deluje na problematičnu kožu i uklanja akne. Zahvaljujući vitaminima E i D  ulje avokda podmlađuje kožu i daje joj svežinu. Vraća elastičnost i ima jake regenerativne i vlažne efekte. Zbog visokih  antibakterijskih i antivirusnih dejstva, Tea tree ulje efikasno pomaže u lečenju kožnih problema (gnojni osip, pustule).

Sve sam ti rekao. Ostaje mi samo da ti poželim prijatno vežbanje :)

Tvoj MARK