JER SVAKA KOŽA ZASLUŽUJE MARK-a!

Kako negovati kožu tokom zime?

Kako negovati kožu tokom zime?

07 Decembar, 2017

Kako negovati kožu tokom zime?

Ćao draga,

Da li si uživala u čarima prvog snega? :) Meterolozi kažu da ova zima neće biti toliko hladna i duga. Dermatolozi ne sumnjaju u njihovu prognozu, ali napominju da to ne znači da će uticaj hladnog vremna na kožu ove godine biti manji. Ma kakva bila, zima je za tvoju kožu veoma neprijatna.

Tokom zimskih, hladnih i vetrovitih dana tvoja koža je izložena raznim negativnim vremenskim uticajima. Najčešće posledice negativnih vremenskih uticaja su iritirana, suva i ispucala koža. Sve ovo lako može da izazove dermatitis, psorijazu ili neki ekcem. Zato je tvojoj koži tokom zime potrebna posebna nega.

Kako negovati kožu tokom zime?

Postoji nekoliko stvari na koje bi trebalo da obratiš pažnju. Koži je tokom zime neophodna dobra hidratacija. Takođe moraš voditi računa o temperaturi vode tokom tuširaja, preparatima i sapunima koje koristiš, kao i o dužini samog tuširanja. Vrlo je važna i nega koja dolazi iznutra. Treba se hraniti zdravo i smanjiti unos kalorija.  

Kako obezbediti dobru hidrataciju kože tokom zime?

Zbog uticaja hladnoće dobra hidratacija je tokom zime veoma važna za tvoju kožu. Koža jednostavno mora imati neophodnu količinu vlažnosti. Trudi se da piješ dosta tečnosti. Preporučujem ti vodu i dosta čaja. Zeleni čaj je veoma zdrav. Trudi se da jedeš hranu koja u sebi sadrži dosta vitamina.

Da li je tokom zime potrebna zaštita od sunca?

Zima nije leto, ali sunce tokom zime može da bude veoma opasno po tvoju kožu. U kombinaciji sa refleksijom od snega sunce isušuje i oštećuje kožu. Ukoliko si planirala neko skijanje ili generalno odlazak na snežne planinske vrhove preporučujem ti da koristiš neki od zaštitnih faktora koji će zaštititi kožu od UVA i UVB zračenja. Potrudi se da nađeš proizvod koji ti najviše odgovara.

Kako se tuširati tokom zime?

Kažu da je čistoća pola zdravlja. Ova deviza se odnosi i na zdravlje tvoje kože. Dobra higijena je zaista veoma važan faktor u očuvanju lepote i zdravlja kože. Što se tiče tuširanja tokom zime, preporučujem ti tuširanje mlakom vodom. Probaj da izbegneš dugotrajne i tople kupke, jer one uklanjaju prirodne masnoće i dehidriraju kožu.Jak antibakterijski sapun takođe treba izbegavati jer dodatno odmašćuje kožu.

Kako negovati kožu ruku i usana tokom zime?

Koža na rukama i usnama je veoma tanka i osetljiva. Tokom zime je sklona sušenju i pucanju. Ne tako često prisutna je i pojava ekcema. I za ruke i za usne kao preventivu ti preporučujem piling. Ne znam da li si čula za moj set za negu usana - MARK Coffee Lips. U pitanju je jedinstveni set prirodnog pilinga od kafe i balzama za usne. Pomoći će ti da održiš vlažnost i nežnost tvojih usana.

piling kože

Da li piling kože pomaže tokom zime?

Piling kože predstvlja veoma važan tretman jer čisti i hidrira kožu. Uklanja izumrle ćelije i čisti pore. Piling koži takođe daje neophodnu vlažnost i masnoću i štiti je od raznih spoljnih uticaja. Preporučujem ti dva do tri tretmana na nedeljnom nivou.

MARK scrub prirodni piling od kafe

MARK scrub prirodni piling je napravljen od najfinijih i pažljivo odabranih zrna kafe robuste, bademovog i kokosovog ulja, morske soli, vitamina E i smeđeg šećera. Možeš ga koristiti i za piling lica i za piling tela. Zahvaljujući njemu ćeš se rešiti akni i celulita. Odličan je i u borbi protiv strija. Dostupan ti je u nekoliko različitih aroma koje će te maksimalno opustiti i oraspoložiti. Na tebi je samo da izabereš svoju aromu.

Tvoj MARK
translation missing: sr.blogs.article.additional_articles

Da li piling od kafe uklanja celulit?
Da li piling od kafe uklanja celulit?

23 Avgust, 2018

Čitaj...

Kako se zauvek rešiti bubuljica?
Kako se zauvek rešiti bubuljica?

16 Avgust, 2018

Čitaj...

Kako da rešiš problem sa uraslim dlačicama?
Kako da rešiš problem sa uraslim dlačicama?

04 Avgust, 2018

Čitaj...

English   Deutsch   Italiano   Românesc   Česky   Magyar   Polska   България