JER SVAKA KOŽA ZASLUŽUJE MARK-a!

Kako pravilno zaštititi kožu od sunca i postići dugotrajan bronzani ten?

Kako pravilno zaštititi kožu od sunca i postići dugotrajan bronzani ten?

09 Jul, 2018

Zdravo lepotice,

Sezona sunčanja je uspešno počela. Bilo da odlučiš da provedeš svoj letnji odmor na moru ili na planini ili možda u nekom etno selu, zapamti da tvoja koža zahteva stalnu negu i zaštitu. Kao što sunčevi zraci mogu pružiti lep ten, isto tako mogu oštetiti kožu i doprineti njenom ranijem starenju. Zato ja imam nekoliko saveta kako pravilno zaštititi kožu od sunca i postići dugotrajan bronzani ten.

SUNČANJE

Neophodno je početi sa pripremom kože i celog tela za sunčanje najmanje mesec dana unapred.

  1. Ojačaj svoju kožu... Glavno mesto ovde zauzima beta-karoten. To je obojeni pigment koji daje žutu i narandžastu boju voću i povrću. Beta-karoten se u telu pretvara u vitamin A, koji je od vitalnog značaja za zdravlje kože. Značajan je i u prevenciji starenja kože jer deluje kao antioksidant, što kožu čini manje osetljivom na sunce i može poboljšati efekat sunčanja. Najviše ga imaju šargarepa, krompir, bundeva, paprika, paradajz, kajsija, mango, papaja, spanać, kelj... U današnje vreme može se naći i kao suplement u obliku tableta u apotekama.
  2. Piling... Otprilike 10-ak dana pre početka sunčanja, idealno je vreme da kožu oslobodiš mrtvih ćelija. Zato je piling idealan tretman, naročito ako je napravljen od prirodnih sastojaka. Preporučujem tretman kože pilingom na svaka dva tri dana.
  3. Zaštita kože od sunčanja... Neposredno pre i tokom sunčanja moraš brinuti o zaštiti kože od štetnih UV zraka. Izaberi zaštitu prema tipu kože. Obavezno pročitaj sastav preparata. Ne bi trebalo da sadrži toksične hemijske aditive, veštačke boje, paraben i sintetičke mirise.

Saveti za zdravo sunčanje:

  • Izbegavaj najjače sunce između 11h i 14h.
  • Uvek koristi zaštitnu kremu i nanosi je najmanje 15 minuta pre početka sunčanja
  • Ako nemaš vodootpornu kremu, ne zaboravi da naneseš novi sloj svaki put posle kupanja
  • Pij redovno vodu
  • Zaštiti glavu i lice šeširom ili šalom
  • Ne pokušavaj da dobiješ boju odmah prvog dana jer ćeš samo izgoreti
  • Pravi preplanuo ten se postiže postepeno

 

Nega kože nakon sunčanja je bitnija nego što misliš. Pored toga što treba da unosiš dosta tečnosti, neophodno je i tuširanje kako bi se koža regenerisala. A da bi zadržala postojanu boju tena savetujem ti MARK piling na kraju dana. Lagano ga nanesi na kožu, bez preteranog utrljavanja i ostavi da deluje nekoliko minuta. Esencijalna ulja koja se nalaze u njemu, naročito kokosovo i bademovo ulje će održavati neophodnu vlažnost kože, što će joj omogućiti da duže zadrži bronzani ten.

Tvoj MARK

 

 English   Deutsch   Italiano   Românesc   Česky   Magyar   Polska   България