Kako pripremiti kožu za plažu i sunčanje?


pripremi se za sunčanje

Ćao lepotice,

Sa nestrpljenjem čekam dane kada će sunce sijati jako tokom celog dana. Bojim se da bi pisanje na temu "priprema kože za leto" u ovom sunčano kišnom miksu mogla da shvatiš kao provokaciju, ali se u isto vreme nadam da ću naići na tvoje razumevanje. Sve što možemo danas , ne ostavljamo za sutra. Želim da tvoje telo spremimo za vrele letnje dane. Želim da imaš cool letnji look.  U to ime, kao i uvek, ja pišem, ti čitaš! :) 

Celulit

Celulit je najveći neprijatelj svake žene. Ne poznajem pripadnicu lepšeg i nežnijeg  pola koja bi ostala imuna na kožu poput pomorandžine kore. Mi muškarci ga takođe ne volimo. Ako želiš da se osećaš lepom i atraktivnom i da se dopadneš bilo kom muškarcu, moraš se rešiti celulita. Znam da to nije baš tako lako izvesti. Znam da se celulit ne može obrisati gumicom, ali isto tako znam da se izgled tvoje kože  kroz fizičku aktivnost, pravilnu ishranu i zahvaljujući mojim MARK scrub pilinzima veoma lako može dovesti do pravog malog savršenstva.

Moj TIP:

Bila si na vežbanju ili na trčanju i spremaš se da odeš ispod tuša? Ne zaboravi da sa sobom poneseš MARK scrub i da ga nežnom masažom naneseš na problematične delove tela. Moje hladno ceđeno bademovo ulje ima visoke umirujuće i regeneracione učinke. Zahvaljujući visokoj koncetraciji vitamina A, E i D hrani i hidrira oštećenu kožu čineći je mekom i glatkom.  Zahvaljujući kofeinu, prirodnom alkaloidu, koji se nazali u mojoj kafi MARK scrub ima stimulativno dejstvo na tvoju kožu. Utiče na poboljšanje cirkulacije i samim tim podstiče razradnju masnih ćelija, koje se "lepe" na tvoje butine, stomak i zadnjicu. Pored toga, opet zahvaljujući kafi podstiče i izbacivanje nakupljene vode iz organizma. Sve to sprečava pojavu bora i otvara jako uspešnu i vrlo efikasnu borbu protiv celulita. Za ovu akciju ti preporučujem MARK Coffee Original ili MARK Coffee Čokoladu.

Depilacija i epilacija

Celulit je bio prva tačka dnevnog reda na temu cool letnji look. Tačka broj dva su epilacija i depilacija, odnosno urasle dlačice koje dolaze kao posledica ovih procesa i koje mogu da ti naprave velike probleme na koži. Postoji nekoliko načina depilacije. Brijač i krema su kratkoročna rešenja. Postoje i drugi načini,  odnosno tehnike zahvaljujući kojima ćeš biti mirna i do mesec dana. Pričamo o epilaciji naravno. Tu su razni aparati, vosak, šećerna pasta, laseri...  Dobro analiziraj sve i vidi šta odgovara tvojoj koži. Urasle dlačice nisu samo estetski problem. Često mogu napraviti velike zdravstvene probleme. Zato, ako ti više odgovara brijanje, vodi računa  o higijeni. Koristi penu i obavezno i isključivo uvek novi brijač. I u jednoj i u drugoj varijanti za tretman preporučujem veče. Tako će koža za regeneraciju imati jednu celu noć. Lasersku epilaciju ti preporučujem pre ili posle leta.

Piling

Treća tačka našeg dnevnog reda sam ja. MARK scrub piling od kafe. Druženje sa mnom dakle dolazi kao šlag na tortu. Više puta smo rekli da je koža posle zime jako umorna, suva i željna osveženja. Zato sam tu ja. MARK scrub piling je najbolji prijatelj tvoje kože. Uradiću ti odličan tretman, a koža će dobiti i savršenu hidrataciju. Tako ćeš se pre sezone sunčanja pored celulita i uraslih dlačica rešiti izumrlih ćelija, očistiti pore i ukloniti akne. 

Moj TIP:

Pretpostavimo da kao i većina devojaka ili pak momaka imaš problema sa crvenilom od sunčanja. Želiš da se rešiš tog problema? Probaj MARK Coffee Pepermint. On će savršeno rashladiti kožu a ti ćeš uživati u savršenom mirisu mente. Možeš ga naneti kao masku, ostaviti da deluje desetak minuta i na kraju samo lagano isprati. Ako koristiš moje pilinge, ne moraš trošiti novac na dodatne preparate za hidrataciju kože. Ja sam ti skroz dovoljan, a čak ti  ni krema neće trebati.

Dosta sam pisao. Ti si na potezu. Probaj me i videćeš i sama.  Čekam te na plaži ;)    

Tvoj MARK