JER SVAKA KOŽA ZASLUŽUJE MARK-a!

Kako probuditi kožu iz zimskog sna? Maska, piling, pravilno čišćenje!

Kako probuditi kožu iz zimskog sna? Maska, piling, pravilno čišćenje!

21 April, 2017

Ćao lepotice,
Činjenica je da nas ovih dana pritiskaju kiša i hladnoća. Ipak, ne dajte se prevariti. Proleće je stiglo i svaka od vas je to mogla osetiti na svojoj koži. Sa prirodom se budi i tvoje telo, a sa njim i tvoja koža. Pitaš se kako da joj pomogneš?  Ne brini tu sam ja! Kao i uvek, ja pišem ti čitaš. Danas se fokusiramo na kožu tvog lepog lica :)

Da li se brineš za svoje lice? Da li sigurna da znaš pravi način na koji se vodi briga o njemu? Znam da većina vas to zna, ali za svaki slučaj hajde da ponovimo:

Jutarnje čišćenje kože lica

Svakog jutra obavezno očisti kožu lica! Pitaš se zašto? Ok, znam da se nisi šminkala pre spavanja, ali veruj mi čišćenje lica i čišćenje lica od šminke su dve različite operacije. Dok ti spavaš, tvoja koža se intezivno regeneriše. Tokom noći se otvaraju pore i izbacuju sve nusprodukte metabolizma. Sigurno si primetila da ti je ujutro koža lica masnija... Zato je nephodno da je ujutru posle buđenja očistiš. Za jutarnje čišćenje lica ti preporučujem hidrofilno ulje koje nežno čisti, umiruje i dezinfikuje nadraženu kožu. Ako nemaš ulje, dovoljna ti je i mlaka voda uz dodatak u vidu završnog čišćenja nekim losionom za kožu. 

Večernje čišćenje kože lica

Tokom dana, na tvom licu se taloži masnoća iz kože. Tu su i svi oni nusprodukti koje pore izbace na površinu. Kada bi samo mogla da vidiš te čestice čađi, razne toksine, masnoće ili recimo prašinu... Večernje čišćenje je dakle malo zahtevnije od jutarnjeg. Moraš mu posvetiti malo više pažnje. Neophodno je da izabereš nešto što baš odgovara tvojoj koži. Možeš ponovo uzeti hidrofilno ulje, mleko ili tonik. Idealno bi bilo da iskombinuješ tonik i mleko ili hidrofilno ulje koje će na tvojoj koži stvoriti zaštitni film i koje je neće isušiti. Zapamti da je tvoja koža čista tek onda kada je pamučni tufer kojim je čistiš  potpuno čist.  Važno je da znaš da kožu na licu nikada ne smeš jako pritiskati i trljati, pogotovo ne na području  previđenom za maskaru, odnosno senku za oči!  Koža na području oko očiju je najtanja. Nema rezerve masti. Jako je osetljiva i zbog toga bi  vrlo lako mogla da iritiraš oči. Sve to bi moglo da izazove prerano stvaranje bora oko očiju, a siguran sam da ti to sigurno ne bi želela!

Eksfolijacija kože lica

Pitaš se šta je to? Ukratko rečeno, eksfolijacija je omiljena i osnovna delatnost svakog MARK scrub-a! :) Po definiciji  predstavlja fiziološki proces kojim se izumrle ćelije izbacuju iz kože. Sprečava začepljenje pora,  povećava nivo mekoće i tonus tvoje  kože. Generalno zahvaljujući njoj koža lica poprima zdraviji izgled, a tvoje lice pravi neodoljiv osmeh.

Dakle, sve što ti treba za savršenu negu lica sam ja!  Poruči me i uskoro stižem kod tebe. Ako se pitaš kog MARK-a da poručiš, moj odgovor je „MARK Coffee Kokos“. Ova savršena kombinacija kafe i kokosa dovešće tvoje lice do savršenstva! Mogu ti poslužiti i kao piling i kao maska za lice.

Ako ne želiš klasičan piling i ako se odlučiš za masku potrebno je da blago navlažiš kožu, naneseš me i da mi daš malo više vremena  za delovanje. Kada radiš piling dovoljno mi je 5 do 10 minuta, ovako kada je maska u pitanju ostavi me da delujem nekih 20 minuta. Posle me samo isperi. Budi pažljiva kada me nanosiš oko očiju. Ne zaboravi da me možeš koristiti i ujutru i uveče.

Vreme je za neodoljiv osmeh na tvom licu! :)

Tvoj MARK!
translation missing: sr.blogs.article.additional_articles

Da li piling od kafe uklanja celulit?
Da li piling od kafe uklanja celulit?

23 Avgust, 2018

Čitaj...

Kako se zauvek rešiti bubuljica?
Kako se zauvek rešiti bubuljica?

16 Avgust, 2018

Čitaj...

Kako da rešiš problem sa uraslim dlačicama?
Kako da rešiš problem sa uraslim dlačicama?

04 Avgust, 2018

Čitaj...

English   Deutsch   Italiano   Românesc   Česky   Magyar   Polska   България