JER SVAKA KOŽA ZASLUŽUJE MARK-a!

Kako se boriti protiv suve i ispucale kože?

Kako se boriti protiv suve i ispucale kože?

16 Decembar, 2017

suva koža

Šta dovodi do isušivanja kože?

Postoji mnogo faktora koji utiču na isušivanje kože, ali koža se generalno isušuje usled nedostatka vlage u gornjim slojevima kožnog tkiva. Možemo to još definisati kao nemogućnost kože da se izbori sa ekstremnim spoljašnjim uslovima koji na nju utiču. Tokom jeseni, a pogotovo tokom zime naglo opada procenat vlage u vazduhu. Temperature su takođe veoma niske a vetrovi hladni. Sve to utiče na jačinu kožne barijere koja ima zadatak da koži sačuva neophodnu vlažnost.

Veliki problem tokom zime predstavlja i zagrevanje stambenog, odnosno poslovnog prostora, jer veštačko zagrevanje dodatno isušuje vezduh. To dovodi do još većeg opterećenja kožne barijere i narušava prirodni balans vlage u koži. Ako na sve ove nazovi „zimske probleme“ dodamo još neizbežni kontakt sa kožnim iritantima poput deterdženata i neodgovarajućih kozmetičkih proizvoda, ne treba ni postavljati pitanje zašto je koža suva i ispucala.

Kako se boriti protiv suve i ispucale kože?

Prevencija i pravilna nega kože su dva veoma važna faktora u borbi protiv suve i ispucale kože. Što se tiče prevencije, predlažem ti da tokom jeseni i zime koristiš tečni sapun. Obični sapuni često umeju da budu grubi pa kao takvi oštećuju ph balans kože. Izbegavaj sapune koji dosta pene i sadrže parfeme u sebi. Tečni glicerinski sapuni su veoma dobri i prijatno utiču na kožu. Duge vruće kupke i tuširanje vrelom vodom dovodi do isušivanja kože  i gubitka prirodnih masnoća koje je štite. Što se tiče samih ruku, trudi se da napolje ne izlaziš bez rukavica.  Što se nege tiče, trudi se da koristiš samo i isključivo prirodnu kozmetiku. Takođe ti preporučujem i piling kože, jer taj tretman kože doprinosi očuvanju neophodne količine vlage u koži i pomaže jačanju barijere kože. Ako želiš da rešiš problem suve i ispucale kože probaj neki od MARK scrub prirodnih pilinga od kafe. Veruj mi da će rezultati biti vidljivi već posle prvog tretmana.

Zašto je MARK scrub piling odličan u borbi protiv suve i ispucale kože?

MARK scrub piling predstavlja prirodni tretman za sve tipove kože. U pitanju je potpuno prirodni piling od kafe, koji u sebi još sadrži morsku so, smeđi šećer, vitamin E, bademovo i kokosovo ulje. Zahvaljujući ovim uljima, MARK scrub piling štiti kožu od isušenja i reguliše proizvodnju sebuma (kožne masnoće). Zahvaljujući savršenoj teksturi smeđeg šećera, hladno ceđeno bademovo ulje prodire duboko u kožu, i omogućava prirodnu hidrataciju kože. Zajedno sa kokosovim uljem jača barijeru i formira zaštitnu emulziju na površini kože sprečavajući gubitak neophodne vlage. Morska so koži daje neophodnu svežinu i pospešuje uklanjanje izumrlih ćelija sa površine kože.  
translation missing: sr.blogs.article.additional_articles

Da li piling od kafe uklanja celulit?
Da li piling od kafe uklanja celulit?

23 Avgust, 2018

Čitaj...

Kako se zauvek rešiti bubuljica?
Kako se zauvek rešiti bubuljica?

16 Avgust, 2018

Čitaj...

Kako da rešiš problem sa uraslim dlačicama?
Kako da rešiš problem sa uraslim dlačicama?

04 Avgust, 2018

Čitaj...

English   Deutsch   Italiano   Românesc   Česky   Magyar   Polska   България