Kako se boriti protiv suve i ispucale kože?


suva koža

Šta dovodi do isušivanja kože?

Postoji mnogo faktora koji utiču na isušivanje kože, ali koža se generalno isušuje usled nedostatka vlage u gornjim slojevima kožnog tkiva. Možemo to još definisati kao nemogućnost kože da se izbori sa ekstremnim spoljašnjim uslovima koji na nju utiču. Tokom jeseni, a pogotovo tokom zime naglo opada procenat vlage u vazduhu. Temperature su takođe veoma niske a vetrovi hladni. Sve to utiče na jačinu kožne barijere koja ima zadatak da koži sačuva neophodnu vlažnost.

Veliki problem tokom zime predstavlja i zagrevanje stambenog, odnosno poslovnog prostora, jer veštačko zagrevanje dodatno isušuje vezduh. To dovodi do još većeg opterećenja kožne barijere i narušava prirodni balans vlage u koži. Ako na sve ove nazovi „zimske probleme“ dodamo još neizbežni kontakt sa kožnim iritantima poput deterdženata i neodgovarajućih kozmetičkih proizvoda, ne treba ni postavljati pitanje zašto je koža suva i ispucala.

Kako se boriti protiv suve i ispucale kože?

Prevencija i pravilna nega kože su dva veoma važna faktora u borbi protiv suve i ispucale kože. Što se tiče prevencije, predlažem ti da tokom jeseni i zime koristiš tečni sapun. Obični sapuni često umeju da budu grubi pa kao takvi oštećuju ph balans kože. Izbegavaj sapune koji dosta pene i sadrže parfeme u sebi. Tečni glicerinski sapuni su veoma dobri i prijatno utiču na kožu. Duge vruće kupke i tuširanje vrelom vodom dovodi do isušivanja kože  i gubitka prirodnih masnoća koje je štite. Što se tiče samih ruku, trudi se da napolje ne izlaziš bez rukavica.  Što se nege tiče, trudi se da koristiš samo i isključivo prirodnu kozmetiku. Takođe ti preporučujem i piling kože, jer taj tretman kože doprinosi očuvanju neophodne količine vlage u koži i pomaže jačanju barijere kože. Ako želiš da rešiš problem suve i ispucale kože probaj neki od MARK scrub prirodnih pilinga od kafe. Veruj mi da će rezultati biti vidljivi već posle prvog tretmana.

Zašto je MARK scrub piling odličan u borbi protiv suve i ispucale kože?

MARK scrub piling predstavlja prirodni tretman za sve tipove kože. U pitanju je potpuno prirodni piling od kafe, koji u sebi još sadrži morsku so, smeđi šećer, vitamin E, bademovo i kokosovo ulje. Zahvaljujući ovim uljima, MARK scrub piling štiti kožu od isušenja i reguliše proizvodnju sebuma (kožne masnoće). Zahvaljujući savršenoj teksturi smeđeg šećera, hladno ceđeno bademovo ulje prodire duboko u kožu, i omogućava prirodnu hidrataciju kože. Zajedno sa kokosovim uljem jača barijeru i formira zaštitnu emulziju na površini kože sprečavajući gubitak neophodne vlage. Morska so koži daje neophodnu svežinu i pospešuje uklanjanje izumrlih ćelija sa površine kože.