JER SVAKA KOŽA ZASLUŽUJE MARK-a!

Kako se zauvek rešiti bubuljica?

Kako se zauvek rešiti bubuljica?

16 Avgust, 2018

Ćao draga,

Ne znam da li si se ikada zapitala „Kako nastaju bubuljice“, ali ja sam svakako tu da ti dam odgovor na to pitanje. Takođe želim da ti dam odgovor na pitanje

Kako se zauvek rešiti bubuljica“? 

Osnovni uzrok pojave bubuljica je zapaljenje lojnih žlezda, koje se javlja usled povećanog lučenja loja za podmazivanje kože. Usled neredovnog čišćenja i neadekvatne nege, na koži se vremenom nagomilavanju izumrle ćelije  koje zapušavaju pore i kanale, pa se tako stvaraju čepovi, što dovodi do zadržavanja loja, pogotovo usled njegovog gore pomenutog povećanog lučenja. Zbog ovih reakcija, stvaraju se idealni uslovi za razvoj bakterija i širenje infekcije na okolno tkivo. Sve ovo dovodi do pojave bubuljica, crvenih tačkica i cista na tvom telu. Ova pojava se najčešće manifestuje na delovima tela sa najviše lojnih žlezda (lice, gornji deo grudi). Nisu isključena ni ramena, odnosno leđa.

piling lica

Kako se zauvek rešiti bubuljica?

Kokosovo ulje ima veliku moć u borbi protiv bubuljica jer laurinska kiselina, kojom je bogato, u osnovi ima jaka antimikrobna odnosno, antibaterijska i antivirusna svojstva.  Osim laurinske kiseline, tu su i ostali sastojci u vidu veoma važnog vitamina E, odnosno antimikrobni lipidi i dekanoična kiselina, koja pored antibakterijskih i antivirusnih ima i antigljivična svojstva. Zahvaljujući navedenim sastojcima kokosovo ulje znatno olakšava i definitivno pomaže borbu prtotiv bubuljica. Takođe će sprečiti pojavu herpesa na koži.

Zato je kokosovo ulje pored kafe jedan od osnovnih sastojaka svih MARK scrub pilinga. Pored njega i kafe, u mojim pilinzima ćeš još naći dodatne količine vitamina E, ulje badema, morsku so i smeđi šećer.

Izaberi jedan od dostupnih mirisa, prepusti svoju kožu MARK scrub pilingu od kafe i videćeš rezultate već nakon prvog tretmana. Naravno, za skidanje bubuljica jedan tretman neće biti dovoljan, ali jedna kesica mog pilinga će ti pomoći da se zauvek rešiš bubuljica!

P.S. Radujem se činjenici da će  zahvaljujući meni tvoja koža biti zdrava, lepa i nežna!

Tvoj MARK.

 

 English   Deutsch   Italiano   Românesc   Česky   Magyar   Polska   България