JER SVAKA KOŽA ZASLUŽUJE MARK-a!

Kako sprečiti pojavu bora?

Kako sprečiti pojavu bora?

11 April, 2018

 ukloniti bore

Ćao draga,

Kako stariš, tako se tvojoj koži javljaju blage linije, neravnine i udubljenja koja se sa godinama šire i povećavaju. Sve ove promene na koži se jednom rečju nazivaju bore. Bore nastaju jer se koža vremenom istanjuje, gubi elastičnost i postaje suvlja. Sve ove promene se zapravo dešavaju u drugom sloju kože koji se naziva dermis. U njemu se nalaze strukturalni elementi, proteini kao što su kalogen i elastin. Ova dva proteina koži daju elastičnost i čvrstinu.

Starenje kože usporava proces razmnožavanja ćelija dermisa, koji se istanjuje i izaziva slabljenje mreže kolagenskih vlakana. Zato dolazi do pojave bora na površini kože. Veliku ulogu u procesu pojave bora ima i smanjeno lučenje zaštitnih ulja koja hidriraju kožu. Bez dovoljnje količine zaštitnih ulja koža postaje suvlja i samim tim pogodna za pojavu bora.

Bore se najviše pojavljuju na kožnim regijama oko očiju i usana, odnosno na bradi i vratu. Zbog opadanja tonusa grudi i velike izloženosti suncu, dekolte je takođe jako sklon ranom pojavljivanju bora.

Pojava bora je neminovnost koja te svakako čeka. Ali, odgovarajuća i redovna nega kože će svakako usporiti njihov nastanak. Nikada nije kasno, (pogotovo ako koristiš MARK scrub prirodne piling od kafe), ali borbu sa borama treba početi  pre njihove pojave. Bukvalno još u ranim  dvadesetim godinama.

Kako sprečiti pojavu bora?

Postoji način da sprečite nastanak i zaustavite pojavu bora! Znaš li koji je moj anti–ageing savet za tebe? Redovna i pravilna nega kože isključivo prirodnim preparatima. Veoma je važno da na vreme počneš sa kvalitetnom i odgovarajućom negom kože. Neophodno je zaštiti kožu od uticaja negativnih UV zraka koji utiču na starenje kože. Sunce je jedan od najštetnijih faktora za kožu. Veliki je neprijatelj mladolikog izgleda! Odmah iza sunca u redu najvećih neprijatelja kože ponosno stoje još i nepravilna ishrana, alkohoh, cigarete, nedostatak fizičke aktivnosti, šminka... Sve su to faktori koji negativno utiču na tvoju na tvoju kožu, dovode do dodatnog starenja kože i pojave bora.

PILING PROTIV BORA

MARK scrub prirodni piling od kafe sprečavaju pojavu bora

Svi MARK scrub pilinzi od kafe su potpuno prirodni i odlični u borbi protiv bora. Sprečavaju njihovu pojavu, ali isto tako veoma doprinose i uklanjanju postojećih bora. Moj savet je da probaš MARK piling za lice sa aktivnim sastojcima Tea Tree & jojoba uz kombinaciju kafe i pažljivo odabranih prirodnih sastojaka čini kožu tvog lica čistom, hidriranom i savršeno mekom. Ulje jojobe sadrži hranljive sastojke i minerale, pravilno tretira, regeneriše i osvežava kožu tvog lica. Efikasno deluje na problematičnu i suvu kožu, uklanja akne i pomaže u borbi protiv bora. Zahvaljujući vitaminima E i D  ulje avokda podmlađuje kožu i daje joj svežinu. Vraća elastičnost i ima jake regenerativne i vlažne efekte. Zbog visokih  antibakterijskih i antivirusnih dejstva, Tea tree ulje efikasno pomaže u lečenju kožnih problema (gnojni osip, pustule). S anjime ćeš sprečiti ili izlečiti bore, ali i sve ostale nedostatke kože tvog lica.

P.S. Poruči me i započni borbu protiv bora.

Tvoj MARK
translation missing: sr.blogs.article.additional_articles

Da li piling od kafe uklanja celulit?
Da li piling od kafe uklanja celulit?

23 Avgust, 2018

Čitaj...

Kako se zauvek rešiti bubuljica?
Kako se zauvek rešiti bubuljica?

16 Avgust, 2018

Čitaj...

Kako da rešiš problem sa uraslim dlačicama?
Kako da rešiš problem sa uraslim dlačicama?

04 Avgust, 2018

Čitaj...

English   Deutsch   Italiano   Românesc   Česky   Magyar   Polska   България