Koje bi to namirnice prijale tvojoj koži?


Koje bi to namirnice prijale tvojoj koži?

Ćao srce,

U prošlom tekstu smo pričali o zaštiti kože. Poseban fokus bio je na koži lica. Dao sam ti par saveta čime i kako da je zaštitiš. Pričali smo o aknama, odnosno o masnoći kože lica. Nadam da si poslušala moje savete i da već vidiš prve rezultate mog rada. Jesi li spremna za nove pobede?  :)  U nekom od prethodnih tekstova pomenuli smo i način ishrane kao jako bitan faktor očuvanja zdravlja tvoje kože. Šta obično jedeš? Da li si se nekada zapitala koje bi to namirnice prijale tvojoj koži?  Ok, idemo po navici - MARK piše, ti čitaš...       

  1.    Maslinovo ulje

Sigurno i bez mene znaš da je jedna od njegovih glavnih karakteristika „KVALITET“. Poznato je i kao eliksir zdravlja, odnosno garant zdravog i ukusnog obroka... Možemo do sutra pričati o njemu, ali sve u svemu stručnjaci ga hvale, lekari preporučuju a MARK ti ga daruje! :)  Nisi znala da maslinovo ulje utiče na izgled tvoje kože? Pa šta bi ti bez mene?  Vidi srce, maslinovo ulje u sebi sadrži mono-nezasićene masti koje usporavaju starenje  kože.  Zahvaljujući njima koža dobija mladalački i svež izgled. Želiš savršenu kožu? Uvek možeš popiti koju kafenu kašičicu maslinovog ulja zar ne? Or, take me, take me! :) Kao što već rekoh bilo koji MARK scrub tvojoj koži daruje savršenu dozu hladno ceđenog maslinovog ulja. Nauka kaže da je baš to hladno ceđeno ujedno i najkvalitetnije.  

  1.   Tamna čokolada za meku i glatku kožu

Želiš nešto slatko? Uzmi malo tamne čokolade i uživaj bez kajanja. Kvalitetna tamna čokolada je bogata kakaovim flavanoidima - biljna jedinjenja sa antioksidantnim svojstvima zahvaljući kojima hidriraju kožu i poboljšavaju krvotok. Pitaš se šta sve to znači? Pa to znači da će zahvaljujući tamnoj čokoladi i kakaovim flavanoidima tvoja koža biti meka i glatka. :) Kad smo već kod čokolade, ne zaboravi da uvek možeš zgrabiti i jedno pakovanje MARK Coffee Čokolada! :)   

MARK Coffee Čokolada

  1.    Zeleni čaj koži daje elastičnost

Piješ li ga? Kinezi imaju jednu staru poslovicu koja kaže “bolje 3 dana bez hrane, nego 1 bez čaja”. Ne znam da li su mislili baš na zeleni čaj ali znam da bi tvoja koža lako mogla da ga zavoli. Tajna je u veoma korisnim polifenolima koje ovaj čaj sadrži u sebi i zahvaljujući kojima će tvoja koža kako na pogled, tako i na dodir biti glatka i elastična.  Generalno, katehini zelenog čaja (tanini) poboljšavaju cirkulaciju krvi i pospešuju unošenje kiseonika u telo. Mogli bi smo reći da će zahvaljujući njima tvoja koža lepše disati.       

  1.   Kokosovo mleko

Mmmm, kakva poslastica. Kokos je veoma zdrav. Kokosov orah je veoma ukusan i pun vitamina. Kokosovo mleko za razliku od kravljeg (neki su alergični na njega) svako može i treba da pije. Generalno sadrži malo kalorija, jako je zdravo a  sem toga odlično hidrira kožu. Ne zaboravi da u bilo kojoj varijanti MARK scrub-a možeš naći potpuno prirodno kokosovo ulje.

  1.   Kafa

Za sam kraj sam ostavio osnovni i glavni sastojak svakog MARK scrub-a, staru dobru kafu! :) Kafa sadrži kofein. Kofein nas budi. Kofein nam poboljšava cirkulaciju krvi. Kofein smanjuje rizik pojave raka kože. Kofein uklanja celulit... Kafa i kofein imaju puno pozitivnih osobina, odnosno prednosti. Ipak, kada je ispijanje u pitanju, ne treba preterivati. Stručnjaci kažu da broj ispijenih kafa u toku jedne nedelje ne treba biti veći od 28  šoljica. Koliko si ih popila ove nedelje? :) Hočeš sa mnom na jednu? :)

... eto sve sam ti rekao. Ostaje ti samo da odeš u nabavku. :) Znam da zalužuješ zdravu i lepu kožu. Želim da ti pomognem da do nje zaista i dođeš! :)  

Tvoj MARK