MARK scrub i oblande od kokosa!


oblande od kokosa

Ćao srceeee!

Kakva je bila limunada? :) Da li si je pila sama ili...? :)  Siguran sam da je osveženje bilo maksimalno i da ćeš je opet cediti.  Nešto mi je palo na pamet da ove nedelje napravimo neki dobar kolač. Ako te limunada i piling na suncu hlade, neka te kolačići zaslade! :) Dugo sam razmišljao koji kolač da ti preporučim za ovaj vikend.  Tražio sam nešto lepo i zdravo, a opet jednostavno za pripremanje. Izbor je pao na oblande od kokosa!

Zašto baš oblande od kokosa?

Zato što ćemo za njihovu pripremu upotrebiti kokosovo brašno i kokosovo mleko. Ne znam da li znaš, ali to su dve jako zdrave i veoma hranljive namirnice.  Naučnici su dokazali da je kokos jako bogat vlaknima, mineralima i vitaminima. U kokosu ćeš još naći i mangan, cink, kalcijum, gvožđe, fosfor i magnezijum. Činjenica je da kokosovu palmu nazivaju „drvo života“. Osim kokosovog brašna i mleka,  za pripremu ovog kolača upotrebićemo i smeđi šećer, med i malo crne čokolade.  Na sve to dodaćemo i malo neodoljivog samlevenog plazma keksa! :)  Uz dve oblande to je zaista sve što ti treba! Naravno i MARK je uvek dobrodošao. :) Zašto ne bi uradila recimo jedan piling lica dok pripremaš kolač?  Ili možda celog tela dok čekaš da odstoji?  

Kako se pripremaju oblande od kokosa?

Kokosovo mleko i smeđi šećer pomešati u šerpi, prokuvati i sačekati da se ohladi. U ohladjenu smesu dodati samleveni plazma keks , kokosovo brasno, maslac, crnu čokoladu i med. Naravno, maslac treba umutiti, a čokoladu otopiti. :) Sve to treba dobro pomešati i staviti između dve oblande.  Oblandu uviti u celofan ili foliju i pritisnuti nekim težim predmetom.  Za sam kraj , kolač ostavi da odstoji u hladnoj prostoriji.

Sastojci za MARK oblandu od kokosa:

Oblande

100 ml   kokosovog mleka

150 g     smeđeg šećera

150 g     mlevenog plazma keksa

150 gr    kokosovog brasna

100 g     maslaca

100 g     crne čokolade

3 kašike meda

Kao što već rekoh, dok čekaš možeš uraditi jedan dobar piling celog tela. Za potpuno uživanje u čarima kokosa preporučujem  MARK Coffee Kokos.  Posle pilinga ti ostaje samo samo sečenje kolača. Naravno uvek možeš pozvati i njega da se zajedno zasladite i ohladite ! ;)  P.S. Ja se neću ljutiti J 

Tvoj MARK