MARK scrub za savršenu kožu lica


Piling lica kao potpuno prirodan nacin za lecenje i uklanjanje akni

Ćao srce,

Počela si borbu sa problematičnom kožom? Ne ide ti baš najbolje ? Imaš uitisak da polako gubiš korak i da je tvoja koža uvek bar jedan ispred tebe? Ne brini, tu je MARK Scrub ! :) Moja SOS pomoć će ti dobro doći. Sitni nedostaci se u bilo kom trenutku mogu pojaviti na koži svakoga od nas. Pogotovo tokom zime.  U zimskom periodu  je tvoja koža dodatno osetljiva i njeno stanje se vrlo lako još više može pogoršati. Pretople kancelarije, stanovi, automobil, tržni centri  i spoljašnja temperatura od -10 °C.  Ta razlika u temperaturi, odnosno previše topao i suv vazduh poput onog iz kancelarije ili tržnog centra tvojoj koži mogu napraviti dosta velike probleme. Povećana masnoća, crvene fleke, svrab, osip, isušenost i ispucalost... Nije samo zima kriva. Stanje tvoje kože može zavisiti od nekoliko faktora. Klimatske promene, stres, hormonski poremećaji, promena načina ishrane.

Očajnički se boriš, sve si pokušala ali rezultata nema pa nema? Vreme je za MARK-a! :) Ponosno ti preporučujem sebe i želim da ti pomognem da se vratiš u borbu i postaneš u najmanju ruku ravnopravan protivnik svih neprijatelja tvoje kože.

Reci zbogom dehidrataciji i suvoj koži!

Koža našeg tela je zaštićena od spoljašnje sredine površinskim slojem epidermisa koji čine masnoća kože, voda i razna organska jedinjenja. Štiti naše telo od štetnih bakterija. Ukoliko je zaštitna barijera narušena, koža ne može da stvori potrebne zalihe, prestaje da obavlja svoju funkciju i postaje suva. I tu ja priskačem u pomoć. Sadržim sastojke koji popravljaju, obnavljaju zaštitne mehanizme kože. Već za vreme tuširanja ću tretirati tvoju kožu i daću joj vitamin E i izgubljenu vlažnost.

Treba ti redovna i pravilna higijena kože

Obožavaš tuširanje jako toplom da ne kažem vrelom vodom? Znam da te brzo zagreje u ovim hladnim danima... Da li znaš da to škodi tvojoj koži?  To vrelo tuširanje je jedan od najčešćih uzročnika povrede zaštitne barijere  kože. Temperatura vode prilikom tuširanja ne bi trebala da bude veća od  35 °C!  Za veoma suvu kožu se čak ne preporučuje upotreba gela za tuširanje. Stručnjaci kažu da ga treba zameniti uljem za tuširanje. Sa mnom dobijaš 2 in 1! :) Pored prirodnog pilinga, sa MARK-om će tvoja koža dobiti i neophodnu dozu ulja (kokosovo + maslinovo)  

Akne i masna koža

Akne i masna koža ne nastaju samo kao posledica puberteta.  Već sam ti u članku REŠI SE AKNI  rekao da se akne mogu javiti kao posledica stresa, raznih upala ili jednostavno genetskih predispozicija. Ovih dana mi je putem FACEBOOK-a dosta vas pisalo na temu „PROBLEMATIČNA KOŽA LICA“. Moj odgovor je „MARK Coffee Kokos“ - savršena kombinacija kafe i kokosa!

Piling lica kao potpuno prirodan nacin za lecenje i uklanjanje akni

 

Pilingom lica uklonićeš mrtve ćelije i poboljšati cirkulaciju krvi u koži. Za razliku od klasičnog „MARK tretmana “ pošto je u pitanju lice preporučujem da me probaš kao masku za lice.  Malo vlažna koža, malo pilinga na licu i malo duže vremena za delovanje nego obično (ostavi me 20 minuta). Budi pažljiva kada me nanosiš oko očiju.

Još uvek me nisi probala? Daj bre ne oklevaj! Radujem se tvom odgovoru  i našim fotografijama (pre i posle upotrebe). Tako ću moći da vidim rezultate svog rada. Na kraju krajeva, to je moja misija :)

Tvoj MARK