Masaža kao relax za dušu i telo!


masaza i piling

Ćao draga,

Htela ili ne, moraš priznati da si svoj životni stil prilagodila veoma haotičnoj današnjici u kojoj živimo. Telefoni neprestano zvone. Hiljade i hiljade mailova. Pritisak i gužva na poslu. Saobraćajne gužve i radovi po gradu. Još ako te kod kuće čeka porodica, ispada da vremena za sebe gotovo i nemaš. Sve to negativno utiče na tvoj organizam. Kao posledica javlja se nervoza, pospanost i umor. Ne tako retko javljaju se i neki zdravstveni problemi.  

Znam da verovatno ne možeš ni da zamisliš bar trenutak odmora, u kom bi se posvetila samo sebi i po strani ostavila obaveze na poslu ili pak u porodici, ali draga moraš to da uradiš!  Taj trenutak ti je zaista potreban i ti ga siguran sam zaslužuješ.    

Kako da se maksimalno opustiš i pobegneš od svih obaveza?

Odmor je širok pojam i svako ga zamišlja na neki svoj način. Ako mene pitaš kako da se odmoriš, preporučujem ti masažu! Za nju ti treba malo vremana a užitak i korist su maksimalni. Masaža ti daje potpuni relax i maksimalno opuštanje. Garantujem ti da će te dobra masaža maksimalno opustiti i na trenutak isključiti od svega.

Naučnici su dokazali da se nakon masaže u telu smanjuje nivo kortizola u telu. Veće količine kortizola u telu izazivaju upravo stres, povećani nivo holesterola i lošiji imunitet.  Masaža smanjuje hipertenziju, odnosno krvni pritisak, povećava koncentraciju i pozitivno utiče na fleksibilnost svih tvojih zglobova. Masaža može da utiče i na rešavanje problema sa nesanicom, pomaže u lečenju zamorenih i preopterećenih mišića. Generalno masaža poboljšava protok krvi kroz celo telo i doprinosi povećanju elastičnosti kože.

MARK scurb pilinzi i preporuka za masažu

Ne znam da li ćeš me poslušati, ali svakako od mene ide mala preporuka za dobru masažu. Danas je mnogo spa centara i salona u koje možeš otići i dobiti prosefesionalnu masažu. Ne mogu da kažem da je to loša opcija, ali ja sam ipak za neku kućnu varijantu koja će ti po mom mišljenju biti praktičnija i jeftinija. Proveri oglase ili potraži neku preporuku prijateljice i pronađi svog privatnog masera ili maserku. Privatni maseri odnosno maserke će se uvek maksimalno potruditi oko tebe. Obično su to osobe koje imaju veliko iskustvo u tom poslu. Cilj im je da budeš zadovoljna i da ih opet pozoveš. Doćiće na tvoju adresu u tačno dogovorenom terminu pa nećeš morati da lutaš po gradu, tražiš i plaćaš parking. 

piling tela

Posle masaže preporučujem ti da uradiš i piling celog tela. To će te još više opustiti, a ujedno ćeš i dopreniti zdravlju tvoje kože. Izaberi omiljenu aromu (kokos, citrus, kafa ili čokolada) i prepusti se uživanju. Piling kože će ti očistiti pore i sprečiti pojavu akni. Zahvaljujući kofeinu, dodatno će poboljšati cirkulaciju krvi i sprečiti pojavu celulita. Pored kafe, u MARK scrub pilinzima ćeš naći i morsku so, koja će dodatno povećati elastičnost tvoje kože i tako sprečiti pojavu strija na tvom stomaku. Tu su još vitamin E, smeđi šećer, bademovo i kokosovo ulje. Garantujem da ćeš posle masaže i pilinga osetiti promenu. Bićeš kao nova.

P.S. Javi mi utiske! :)

Tvoj MARK