JER SVAKA KOŽA ZASLUŽUJE MARK-a!

Pet stavki za uspešnu borbu sa aknama!

Pet stavki za uspešnu borbu sa aknama!

18 Oktobar, 2017

Ćao draga,

Bubuljice nisu samo tinejdžerski problem. Naprotiv, često se javljaju i kod odraslih žena. Da li su napale i tvoju kožu? Ne znaš kako da ih se rešiš?

Imam za tebe dobre i proverene savete uz pomoć kojih ćeš se lako rešiti bubuljica.

Temeljno čišćenje kože kao preventiva za pojavu akni

Najčešći razlog za nastanak osipa, odnosno akni je pogrešan način čišćenja kože. Jednostavno nije dovoljno večernje skidanje šminke sa lica. Skidanje šminke nije čišćenje lica.  Idealno čišćenje kože lica predstavlja čišćenje nekim prirodnim uljima, sapunom ili specijalnim tonikom. Kožu treba očistiti čak i ujutru pre nanošenja kreme. Preporučujem ti izbegavanje micelarne vode, koja u sebi često sadrži hemikalije poput onih u deterdžentima. Zamisli da takve agresivne supstance ostaviš na koži tokom noći. To može ozbiljno uticati na zdravlje tvoje kože i izazvati razne probleme u vidu osipa, upala i alergija. 

Redovan piling lica sprečava pojavu akni

Već sam ti nekoliko puta rekao da bubuljice ne treba cediti. Ceđenje bubuljica izaziva iritaciju kože i pojavu raznih infekcija. Ako želiš da lečiš ili da sprečiš pojavu akni, preporučujem ti redovan piling kože koji će očistiti pore i sprečiti pojavu akni. Ako imaš problematičnu kožu lica, preporučujem ti da koristiš MARK Coffee kokos. Ako ga budeš koristila koža tvog lica će zahvaljujući kokosovom ulju, odnosno ulju badema biti savršeno tretirana i čišta. Ova ulja uništavaju gljivice, imaju antibakterijske i antivirusne efekte, a piling zahvaljujući njima i svojim ostalim prirodnim sastojcima tretira, neguje i hidrira tvoju kožu. Preporučujem ti da ga koristiš bar jednom nedeljno.

Mast, šećer i so pozitivno utiču na pojavu akni

Razmisli malo o svom načinu ishrane. Zapitaj se šta jedeš. Konzumiranje masne hrane, soli i šećera izaziva pojavu akni. Probaj da ukoliko je to moguće, ove stavke ukloniš iz svog jelovnika. Ako bez njih ne možeš, probaj da ih makar koristiš u nekim manjim količinama.  Preporučujem ti i da povećaš količinu unošenja tečnosti u organizam. Idelano bi bilo da piješ što više vode i čaja. Probaj da izabaciš sokove.

Kako prljave ruke utiču na pojavu akni?

Bez obzira na pojavu akni, dodirivanje svog lica bi trebalo da svedemo na minimum. Na našim rukama se tokom dana nakupi veliki broj nečistoća i prljavština koje nepotrebnim dodirivanjem prenosimo i na kožu svog lica. To nepotrebno dodirivanje može da izazove velike probleme. Trudi se da vodiš računa o tome šta često dodiruješ svojim rukama i na šta najčešće naslanjaš svoje lice. Recimo dok se voziš u prevozu, u autu ili dok treniraš u teretani. Što više svoje lice izlažeš prljavštini, veći je rizik od trovanja kože i pojave akni i osipa.

Kako lečiti akne?

Jasno je da prethodne četiri stavke uglavnom predstavljaju prevenciju od pojave akni. Sigurno se pitaš šta da radiš ako su osipi i akne već tu? Kako ih se što pre rešiti?

Ne brini, Imam recept za to. Preporučujem ti MARK Coffee Kokos. U pitanju je prirodni piling od kafe koji pored najfinijih zrna kafe robuste u sebi sadrži i ulje badema, odnosno  kokosa. Tu su još i morska so, smeđi šećer i vitamin E.  Zahvaljujući svojim prirodnim sastojcima MARK piling će očistiti pore, hidrirati i umiriti kožu tvog lica. Ukloniće toksine i smanjiti zapaljenje. Preporučujem da me koristiš najmanje dva puta nedeljno.

Tvoj MARKEnglish   Deutsch   Italiano   Românesc   Česky   Magyar   Polska   България