MARK scrub i prolećni detoks


ČIŠĆENJE KOŽE

Ćao lepotice,

Primetila si sunčeve zrake i povišenu temperaturu ovih dana? Izgleda da priroda vrši poslednje pripreme za početak proleća. Očekuje nas povratak i pesma ptica. Dani puni sunca i toplote. Želiš da doživiš proleće u punom sjaju? Evo par saveta od mene. Nadam se da si spremna za čitanje. :)

SMOOTHIE

Najvažnije je da ga možeš pripremiti od bilo kog sastojaka koji voliš i čiji ti se ukus sviđa. Bilo koja kombinacija voća i povrća će očistiti tvoje telo, odnosno organizam od toksina. Sem toga doneće ti mnoštvo minerala i vitamina. Ako želiš da eksperimentišeš sa sastojcima, predlažem neku smootie knjigu u kojoj ćeš naći mnogo ukusnih i zdravih recepata. U nekima od njih ćeš sigurno naći i neku voćkicu za koju nisi ni znala da postoji, ili pak da i kako utiče na tvoj organizam. 

Moj omiljeni smoothie detox za telo se sastoji od sledećih sastojaka:

Limun, koren đumbira, banana, krastavac, sveži spanać i jabuka. Ako ti se posle miksovanja čini da je previše gust, slobodno mu po potrebi možeš dotati malo vode. Probaj ga što pre :) Odličan jeee! :)

ČAJ ZA DETOKSIKACIJU

Ako si rešila da uradiš detoksikaciju svog tela, trebala bi da piješ dosta tečnosti. Možeš da biraš između čiste vode i biljnog čaja. Ja glasam za biljni čaj. Biljni čaj može imati veliki uticaj na tvoje telo i možemo pomoći u rešavanju raznih problema, odnosno u lečenju nekih oboljenja. Primera radi: 

Zeleni čaj deluje protiv umora i iscrpljenosti.

Repik ili kako je mnogi zovu kraljeva biljka, odnosno čaj od nje je jako dobar za ukljanjenje nečistoća iz tela. Generalno smatra se da je repik jako lekovit.

Čaj od koprive čisti krv i sadrži puno gvožđa.

Majčina dušica jača imunitet.

Čaj od korena maslačka prečišćava jetru.

Čaj od nane  je dobar za poboljšanje cirkulacije i oporavak organizma.

VEŽBANJE

Vežbanje je osnova zdravog tela i duha. Posle zime tvoje telo je nekako kruto i umorno. Za početak možda možeš probati nešto lagano, recimo jogu ili pilates. To bi tebi i tvom telu definitivno dalo neku novu energiju. U principu,  svako kretanje je dobro došlo. Bolje išta nego ništa! :) Probaj da ideš na trčanje. Ako ti fali kondicija počni sa dugim šetnjama u prirodi. Tamo ćeš definitivo očistiti glavu i još uraditi nešto za svoje telo.

MARK Coffee Kokos

PROLEĆNO ČIŠĆENJE KOŽE

Kažu da lepota dolazi iz duše. To je tačno, ali da se ne lažemo ima i onih koji gledaju i kožu. :) Muškarci pogotovo. Naravno ispred svega je zdravlje na prvom mestu. Sve u svemu, nije dovoljno očistiti samo unutrašnjost tela. Baš kao i telo, tvoja koža oseća posledice zime. Isušena je i nema dovoljno hranljivih materija i zato joj je neophodna hidratacija. Ne treba zaboraviti da je puna izumrlih ćelija od kojih je treba očistiti. E tu na red dolazim ja! :) MARK scrub Kokos će savršeno očistiti kožu tvog lica. Osvežiće je i pripremiti za proleće. Biće hidrirana i meka.  Možeš ga upotrebiti na celom telu, ili pak probati sa nekom drugom MARK varijantom. Generalno, MARK scrub će tvoju kožu očistiti od svih nečistoća. Učiniće je mekom  i glatkom i dati joj prelep miris.      

Ne znam kakva ti je duša, ali MARK te definitivno čini lepom. 

Želim ti prijatan ostatak dana! :) 

Tvoj MARK