Tajne zdrave kože...


Ćao lepotice,

Znam da si već dosta toga čula o mom blagotvornom dejstvu, odnosno učinku kada je u pitanju tvoja koža.  Ipak, ako me još uvek nisi probala a želiš čuti ili videti još koju recenziju o meni, možeš je naći na mojim facebook, odnosno instagram profilima.  

Pitanje za tebe. Šta misliš, da li je dovoljno negovati kožu spolja?

Naravno da nije. Ne znam da li znaš, ali na zdravlje tvoje kože može uticati i sama unutrašnojst tvog tela, odnosno tvoj organizam. Bitno je kako se hraniš, odnosno šta jedeš i piješ. To  u velikoj meri utiče na izgled i zdravlje tvoje kože.

Saveti za negovanje kože - piling za kožu

Znam da si ovih dana uživala u bogatim novogodišnjim trpezama. Znam da te još bogatije božićne tek čekaju.  Zato želim da ti dam par zanimljivih saveta kako da putem hrane dođeš do zdrave kože.

Ako mi dozvoliš da  ubuduće redovno vodim računa o tebi, nećeš dugo čekati na rezultate. Pozitivne svakako. Dobićeš zdravu, blistavu i na izgled mlađu kožu. U prevodu, ako koristiš i slušaš MARK-a, bićeš SEKSI mačka! :)     

Jagoda - protiv starenja kože

Da li si znala da jagode sadrže više vitamina C nego recimo grejp ili narandža? Vitamin C je odličan borac protiv starenja kože. Istraživanja pokazuju da ljudi kojii se hrane  namirnicama bogatim  vitaminom C  imaju i do duplo manje bora sa još jednim jako bitnim dodatkom -  kod njih se prilikom starenja ne javlja suva koža. Vitamin C se uspešno bori i protiv slobodnih radikala koji nastaju u našem telu kao nusprodukt ćelijskih reakcija i time sprečava oštećenja i starenje ćelija. Zato zbog svega navedenog  savetujem ti da na svom meniju svakog dana imaš jako puno vitamina C. Da li će to biti jagoda ili nešto drugo, ti odluči...

Semenke - nega i zdravlje kože

Da da draga moja. Tikvica, suncokret, lan - bilo koje da izabereš nećeš pogrešiti. Sve su jako dobre i odlično utiču na zdravlje tvoje kože.  Sadrže veliku količinu omega-3 masnih kiselina, koje su fenomenalne u borbi protiv bora i akni. Semenke u sebi sadrže i selen- vitamin koji tvojoj koži daje čvrstoću. Dakle, semenke su jako bogate i definitivno ih treba jesti. Svi znamo da su odlična zanimacija uz neki film, ili dok čekaš dečka... Ako sme da kasni na sastanak J Uvek ih možeš iskoristiti kao dodatak tvojoj omiljenoj salati. Dovoljno je samo da ih pospeš po njoj.

Kokosova voda - kako hidrirati kožu lica i tela

Ovaj eliksir mladosti u sebi sadrži biljne hormone (anti-age) koji regulišu rast i razvoj , ali i proces starenja. Kada dođe do ljudskih ćelija, uspešno usporava proces njihovog starenja, jer ćelije tada ne uočavaju degenerativne promene. Verovatno niste znali da kokosova voda ima praktično kompatibilnu strukturu sa krvnom plazmom u krvotoku čoveka. Praktčno svakim gutljajem kokosove vode na neki način obnavljaš svoje ćelije. Vezivno tkivo se ojačava  pa će tvoja koža  u globalu biti sveža. Sem toga, kokosova voda uspešno hidrira celo tvoje telo, a samim tim i tvoju kožu.

Losos - protiv zapaljenja kože, akni i bubuljica

Sigurno znaš da je riba izuzetno zdrava namirnica, a ja ću ti ovoga puta otkriti nešto više o čuvenoj vrsti pod imenom Losos. U pitanju je lepa i ukusna vrsta ribe. Pored toga je i veoma zdrava. Losos je bogat proteinima, omega-3 masnim kiselinama te vitaminima i mineralima.  To sve čini ga odličnim u borbi protiv zapaljenja kože, odnosno  akni i bora. On savršeno hidrira kožu iznutra. Zahvaljujući njemu ćeš sem zdrave kože imati i jake kosti, odnosno  i lepu i zdravu kosu.

Šargarepa - detoksikacija kože

Među najbogatijim je izvorima karoteinoida provitamina A, uključujući alfa-karoten i beta- karoten, koji se mogu pretvoriti u aktivan oblik vitamina A koji ima blagotvorno dejstvo na vid i imunološki sastav. Karotenoidi šargarepi daju narandžastu boju, ali i snažnu antioksidativnu zaštitu. Beta-karoten koji se nalazi u šargarepi pomaže apsorbovanje štetnog sunčevog zračenja. Šargarepa je odlična  i za detoksikaciju tvoje kože.  Ako budeš jela dve šargarepe dnevno, njen kolorit će se skladištiti u tvojoj koži. Zbog toga će tvoja koža imati prijatan i blago taman izgled.   

Koliko često? Pa bilo bi dobro da na svom meniju bar dva puta nedeljno imaš ako ne svaku, onda bar neku od gore navedenih namirnica.

Toliko od mene ovaj put. Ako ti imaš neke savete ili recepte koje doprinose zdravlju kože, biće mi drago ako ih podeliš sa mnom. Pošalji mi ih putem e-maila (info@markscrub.rs) ili ih podeli  putem mojih profila na društvenim mrežama.

 

Tvoj MARK