JER SVAKA KOŽA ZASLUŽUJE MARK-a!

Treba ti osveženje u ovim vrućim danima?

Treba ti osveženje u ovim vrućim danima?

25 Jun, 2017

osvežavajući napitak limunada

Ćao srce?

Kako napreduje sunčanje? Da li si nabacila boju za ovo leto? Treba maksimalno iskoristiti ove sunčane dane. Znam da su vrućine velike, i da ti je sunčanje verovatno pomalo i naporno. Ipak ne brini, tu je MARK! Rešio sam da ti osim pilinga kože preporučim još jedno veoma zdravo osveženje.       

Kako se osvežiti u ovim vrućim danima?

Da li si za limunadu? :) Limunada je moj omiljeni letnji napitak. Ona me uvek osveži i utoli moju žeđ. Lepa je i veoma zdrava, a i lako se priprema. Osnovni sastojci limunde su voda i limun. Umesto limuna može i limeta. Često se uz to kao dekoracija dodaje i list mente. Naravno, uvek možeš dodati omiljeni specijalni dodatak u vidu dodatnog voća ili zaslađivača kao što je med.

Koje su to dobre strane limunade?

Već sam rekao da je limunada veoma zdrava. Prvenstveno zahvaljujući limunu koji je veoma bogat vitaminima C, A, B1, B6. Tu su još, pektina, folne kiseline, fosfor i mangan. Pored vitamina u limunu češ naći i minerale poput gvozđa, kalcijuma i kalijuma. Treba istaći i da je limun niskokaloričan. Ako u limunadu dodaš i koji list mente, dobićeš dodatno osveženje. Osim što donosi svežinu, menta pospešuje varenje i sagorevanje masti sa tvog stomaka. Generalno limunada poboljšava rad želuca i creva, održava ravnotežu nivoa kalcijuma i kiseonika u jetri. Može ublažiti i simptome artritisa, bolove i ukočenost u zglobovima. Jača imunitet i pomaže organizmu da se izbori sa virusima i bakterijama.

MARK Coffee Citrus piling z alice i telo

Za kraj ti dajem recept moje omiljene limunade. Ne zaboravi da uradiš i piling kože. Ako je limun sa ovim silnim vitaminima dobar za tvoj organizam, zašto ne bi bio i za tvoju kožu. Zato sam i napravio MARK Coffee Citrus! Od srca ti ga preporučujem. Kombinuj limunadu i moj piling od kafe, i za tebe i tvoju kožu ovog leta nema zime.

MARK-ova limunada: 

Jabuke, limun i menta - odlična kombinacija.

Za 700 ml limunade je potrebno:

  • 2 velike zelene jabuke (idealno - Granny Smith)
  • 2 žuta limuna
  • grančica mente
  • 400 ml vode
  • med po potrebi

U bokal iscedite jabuke i limunove i dodajte vodu. Ubacite listove mente i sve dobro promešajte. Po potrebi zasladite medom.

Tvoj MARK

 

 
translation missing: sr.blogs.article.additional_articles

Da li piling od kafe uklanja celulit?
Da li piling od kafe uklanja celulit?

23 Avgust, 2018

Čitaj...

Kako se zauvek rešiti bubuljica?
Kako se zauvek rešiti bubuljica?

16 Avgust, 2018

Čitaj...

Kako da rešiš problem sa uraslim dlačicama?
Kako da rešiš problem sa uraslim dlačicama?

04 Avgust, 2018

Čitaj...

English   Deutsch   Italiano   Românesc   Česky   Magyar   Polska   България